Julklappar till välgörenhet
Julklappar till välgörenhet

Julklappar till välgörenhet

Funderar du på att ge bort julklappar till välgörande ändamål? Här ger vi några tips!

Julklappar till välgörande ändamål

När det börjar närma sig jul, får man allt för ofta frågan om vad man önskar sig i julklapp, eller om man till och med skrivit en liten önskelista som man kan ge ut. Plötsligt sitter man där och vet inte alls vad man ska säga. Vad önskar jag mig ens i julklapp? Det mest jag behöver har man redan, så det blir väl att hitta på något onödigt man egentligen inte riktigt vill ha… i år igen.
Sitter du i en liknande situation? Eller är du i den motsatta situationen; vad köper man i julklapp till den som har precis allt? I en sådan situation är det perfekt att antingen köpa eller önska sig en julklapp till välgörande ändamål! Någon som verkligen behöver mat, värme eller medicin kan med en sådan julklapp få en ytterligare chans i livet.

Vilka välgörenhetsorganisationer kan jag köpa julklapp hos?

Det finns flera olika välgörenhetsorganisationer som har möjligheten att köpa något behövligt för någon, ibland i utbyte mot ett kort eller ett intyg som du sedan kan ge bort för att visa den du ger gåvan till var dina pengar hamnat.
Vi alla brinner för olika frågor, så det är går att anpassa även en julklapp till välgörenhet, även om det inte är ett måste att anpassa en sådan gåva. Nedan kommer några förslag för dig när du ska köpa en välgörenhetsjulklapp.

För den miljömedvetne

För den som har naturen som hjärtefråga har Naturskyddsföreningen många gåvor att välja mellan; allt från delfinerna i havet till bina i luften. WWF ger dig även möjligheten att bli fadder till olika djur, och skänka en viss summa pengar i månaden. Det finns flera möjligheter för den som brinner för naturen och klimatet.
Stöd WWF här

wwf

För den som brinner för att hjälpa personer i kris

Läkarmissionen och UNICEF är endast några av många organisationer som hjälper människor i utsatta områden och situationer. Genom att bistå med olika paket för antingen svält och vinter, eller se till att en kvinna kan genomgå en säker förlossning kan dessa organisationer hjälpa de mest utsatta människorna på jorden. Det finns många saker att välja att ge bort hos dessa organisationer, där man både kan välja det man brinner för och budget.
Stöd UNICEF här

unicef

För den som brinner för att bota cancer

Hos Barncancerfonden och UngCancer kan du hjälpa barn och familjer som blivit drabbade av den hemska sjukdomen. Forskning för att bota cancern kan fortsätta genom de bidrag vi gör, därför är detta ett bra alternativ till julklapp. Du kan välja att bara ge ett bidrag, där du får ett fint bevis att ge bort. Hos Barncancerfonden har du även möjlighet att köpa en mindre sak där majoriteten av pengarna går till fonden.
Stöd Barncancerfonden här

Välgörenhet som julklapp

Vare sig du önskar dig eller tänker ge bort en välgörenhetsjulklapp i år, vet du att du kommer göra något viktigt. De flesta på vår planet har inte samma levnadsstandard som du som läser detta, och att då veta att en ur ditt perspektiv mycket liten gåva kan förändra livet för en annan kan ge så mycket mer glädje än materiella ting. Vi är ju på denna jord tillsammans, vi borde därför bete oss som det också!

Uppdaterad 2023-04-09

Andra tips

De som gillar Julklappar till välgörenhet brukar också vara intresserade av julklappar kategories: