Julklappar till barn
Julklappar till barn

Julklappar till barn

Här listar vi våra bästa julklappstips till barn

Populärt


Att leta julklappar till barn

Du går där i affärerna på stan. Det är varmt i den tjocka jackan du har på dig, men utanför skyltfönstren singlar några små snöflingor ned mot marken. Det är den 19:e december, hela fem dagar innan jul, det borde inte vara något problem alls att hitta julklappar till barnen tänker du.

Sjunde butiken

Du är inne i den sjunde butiken nu, men inget sticker ut. Du ser ingenting som du tror de små där hemma skulle gilla. Hur kan det vara så svårt att hitta julklappar till några som verkar önska sig precis allt? Det enda som finns i butikerna verkar vara billiga plastprylar som inte skulle hålla mer en någon månad, eller saker som tycks rikta sig mot att de små ska växa upp lite för fort.

Vad ska du köpa i julklapp till barnen?

När du å ena sidan vill ge dem allt i världen och å andra sidan inte vill skämma bort dem? Det är inte en lätt balansgång där emellan. De är ju de finaste du har, och egentligen skulle du vilja köpa allt de pekar på. Där säger dock både moralen och plånboken nej. Jag kan inte låta dem bli bortskämda i så här ung ålder, hur ska det gå i framtiden, tänker du när du går genom hyllorna i butiken för kanske den 10:e gången.
📷

Julklappstips till barn

Du kan nu slappna av en gnutta. Den här listan sammanställer några tips på julklappar till barn som du kan fundera över, ta inspiration från eller kanske till och med köpa direkt. För det är verkligen inte lätt att balansera mellan att vilja ge sina barn allt i världen och samtidigt inte skämma bort dem.
Viktigt att tänka på när du köper en julklapp till ditt barn är att du funderar på barnets ålder, intressen eller varför inte favoritfärg. Det är otroligt svårt att köpa samma julklapp till en 4-åring och till en 12-åring, och tro att man ska få liknande reaktioner. Några generella tips kan dock vara bra att ha.

Generella tips när man letar julklappar till barn

  • Läpmplighet Fundera på om julklappen är lämplig för ett barn i just ditt barns ålder. Det kanske inte är rimligt att köpa ett våldsamt tv-spel till din 6-åring som precis börjat skolan. Du kanske vill ge efter allt tjat, alla barnets kompisar har ju det spelet enligt din älskling, varför ska inte hen? Tänk på vad du tycker och känner, och köp vad du anser lämpligt.
  • Köp inte allt Köp inte allt ditt barn pekar på. Barn har inte samma uppfattning av värdet på pengar, och att köpa allt den vill ha i så ung ålder kan skapa krångligheter senare. Sätt en budget, och kanske ett högsta antal presenter du kan köpa så vet du var du ska börja!
  • 📷Tänk på miljön Du kanske vill tänka lite extra på miljön i år, det är ju så viktigt att vi gör det idag! Tänk på att kanske inte bara köpa billiga julklappar av plast, eller med ofantliga mängder onödiga förpackningar. Många julklappar slängs efter bara någon månad, och då kan man känna att det var lite onödigt. Tänk till en extra gång, och glöm inte att källsortera!
  • Ha kul i julklappsletandet! Julklappar ska inte vara en stressfaktor, utan det ska vara kul! Köp julklappar med glädje, så kommer det smitta av sig på dina barn när de sliter upp snören och papper på julafton.
Förhoppningsvis har du fått lite extra kött på benen nu, och känner att du är redo att ta dig ut i julklappsdjungeln! Glöm inte att julen handlar om familj och glädje, inte materiella ting!

Uppdaterad 2023-01-09

Andra tips

De som gillar Julklappar till barn brukar också vara intresserade av julklappar kategories: