Insändare: Julfest med julklappslek

I vår serie med insändare från läsare så kommer här nästa berättelse! Första inlägget hittar du här. Vill du berätta om något tillfälle när ni använt någon form av julklappslek? Det behöver inte vara julklappsleken i orginalversion, vilken variant som helst fungerar! Lägg en kommentar så publicerar vi den sen! ?

// Redaktionen på julklappslekar.se

Julfesten

Det började med andra ord sakta men säkert närma sig den årliga julfesten på Hannas jobb. Hanna, som den relativt nyutexaminerade civilekonomen hon var, hade aldrig varit med om en julfest på ett jobb tidigare. Innan universitet var hennes enda egentliga arbetslivserfarenhet kanotuthyrningen och försäljningen av glass i kiosken nära sommarstället, där hon tillbringat sina svettiga somrar de senaste fem åren. Visserligen rätt så kul och avslappnande sommarjobb, men det genererade inte direkt i några julfester.

 Julfest på jobbet

Hannas har ansvaret?

Nu var alltså december månad kommen och som att inte festen i sig var nog nervöst, nej Hanna hade dessutom fått ett ansvarsområde. Som sist anställd med sina fyra och en halv månad hade hon utsetts som ansvarig för lekarna. De övriga på kontoret hade tyckt det var helt perfekt, hon var ung, endast 24 år gammal, och borde absolut vara den som har det största barnasinnet kvar och kan finna på någon skojig lek.

Hur skapas en lyckad julfest?

Hanna, som inte alls såg fram emot det här uppdraget hade skjutit undan planeringstankarna långt bak i hjärnan och det var inte förrän nu på självaste Lucia-dagen och en vecka innan festen skulle äga rum som hon insåg att något måste hon komma på, nu. Lunchen ägnades därför åt att googla runt, läsa artiklar, blogginlägg, tips och listor men ingen lek kändes rätt. Stafett med ägg och potatis på en sked, nja det skulle nog bli sådär i stilettklackar, pennkjolar och kostymer. Likaså charader, musikquiz och frågesport. Allt kändes väldigt krystat och skulle absolut bli alldeles för stelt. Hon skulle precis ge upp och suckande återgå till sitt arbete när hon klickade på en sista länk, julklappslekar.se stod det. Hon läste igenom och bildade sig snabbt en överblick, det här lät kul. Alla skulle bidra med en liten klapp och sen skulle det tävlas om vem som skulle få vilken, det kunde till och med bli så att någon blev utan och någon annan vann alla, det kunde bli kul. Dessutom gick leken tydligen ut på att någon tog en hemlig tid, och det här stressmomentet skulle enligt bloggen vara extremt roligt och släppa på alla sorts hämningar. Klockan hade hunnit bli strax efter 13 och med ett enkelt knapptryck skrevs blogginlägget ut, Hanna rusade förbi skrivaren och ryckte åt sig det på väg in i mötesrummet.

Julklappslekar på jobbfesten

Under tiden mötet fortskred läste hon på lite mer noggrant och komponerade ihop en skojig mailtext i huvudet samtidigt som hon höll fokus på sin chef som gick igenom årets alla siffror. På eftermiddagen tillbaka vid skrivbordet skrev hon ner sina tankar och skickade iväg ett mail på intranätet om den skojiga leken hon bestämt sig för där hon även ombad alla att köpa med sig två små paket till ett värde av 20 kronor max vardera.

Dags för julklappslek

Julfesten som ägde rum en vecka senare kom att bli en riktig succé, julklappsleken hölls i mitten av festen och alla hade riktigt roligt. Till och med den stela ekonomichefen och den annars så blyga receptionisten släppte loss och högg runt bland paketen till allas förtjusning, det blev en minst sagt lyckad tillställning.

När Hanna gick hem med ett paket julservetter och en trisslott utan vinst kände hon sig som en vinnare, hon hade som den nyaste på jobbet sett till att årets julfest blev en riktig succé och hon kände sig nu på riktigt som en viktig del av kontoret. För första gången.

Uppdaterad 2019-10-06